Načítám ...

Pěstované odrůdy

Růžová vína

Rmut z modrých hroznů jsme nechali naležet 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo pouze málo červeného barviva. Pak se postupuje metodou výroby bílého vína.
Takový výrobní postup propůjčuje růžovým vínům jejich tolik žádaný mladý šmrnc. 

Frankovka rosé

Moravské zemské víno - suché.
Barva vína je světle - růžová se sametovo-smetanovým nádechem. Chuť je ovocná připomínající třešňový kompot s příjemnou svěžestí. 
Cukernatost při sběru: 24°
Alk.: 12% obj.

Vůně
Ovocná se smetanovými tóny
Barva
Světle růžová
Chuť
Třešňový kompot

Zweigeltrebe rosé

Moravské zemské víno - polosladké.
Barva tohoto vína je pastelově malinová. V chuti je víno ovocné, převládají smetanové tóny s lesními plody. Víno je velmi příjemné a svěží.
Cukernatost při sběru: 21° 
Alk.: 9,5% obj. 

 

Vůně
Šťavnatá malina
Barva
Pastelově malinová
Chuť
Lesní plody
Smetanové tóny
Ovocná

Svatovavřinecké klaret

Vůně
Citronová kůra
Barva
Cibulový vývar
Chuť
Třešňovišně